Individuele sessie Bewustwording (1 uur, Veenendaal)

ilona

Placeholder

Evenement beschrijving

Hallo geïnteresseerde!

Spreekt de term ‘bewustwording’ je aan en wil je hier ‘iets’ mee? Ben je hierin al sterk op weg of vraag je je juist af waar je moet beginnen? Voor al deze variaties is er ruimte. Het proces van bewustwording is geschikt voor een ieder met interesse hierin, je bent nooit uitgeleerd en de term biedt alle gelegenheid voor aansluiting bij jouw ontwikkeling, professie, interesse, kwaliteiten en ambities.

Hieronder vind je achtereenvolgens:
– info over mijn praktijk
– info over de sessie
– een tekst die mijn cliënten aanspreekt
– een toelichting daarop van mijn kant
– en contactinformatie

Praktijkinfo
Via mijn praktijk Begeleiding in bewustwording bied ik individuele begeleiding aan elke persoon die bewuster in het leven wil staan. Dat varieert van een bewustwording van gedrag, woordkeuze, gedachten en emoties tot aan het beoefenen van presentie in het moment en de gelaagde omgang met gedachteprocessen. Ik leer je om met precisie, nieuwsgierigheid en liefde te kijken naar de diverse aspecten van jouzelf, en om stil te staan bij de micro-keuzemomenten die jouw macro-levensweg vormen.

De manier waarop ik dit benader en vormgeef, spreekt mensen aan die zich herkennen in hoogbegaafdheid en/of hoogsensitiviteit. Die begrippen zelf komen veelal slechts sporadisch voor in de sessies; centraal staat een bewuste beleving van de realiteit, waarbij concepten worden ontleed tot de ervaring die jij erbij hebt.

Info over de sessie
In de onderhavige sessie besteden we hier een uur aan, gebaseerd op dat wat jij inbrengt. Alles is welkom en bespreekbaar. Vooraf maken we telefonisch en/of via e-mail kennis en kun je aangeven wat je bezighoudt, waar je aan wilt werken, enzovoort. De sessie vindt plaats in Veenendaal, als wandeling. De sessie kan worden geboekt tussen 9 en 13 maart. Als later in het jaar beter uitkomt, dan zoeken we een alternatieve datum.

Noot: voor de Week van de Hoogbegaafdheid bied ik de begeleiding aan met 50% korting. Op deze website bied ik tevens 2-urige sessies aan en sessies in Amsterdam (waar ik woon en werk).

De tekst die mijn cliënten aanspreekt
Hieronder deel ik een tekst waarin de mensen met wie ik werk zich herkennen. Mogelijk is deze ook voor jou prettig en verhelderend om te lezen.

==> Je bent gewend snel te leren, veel te willen en (aan) te kunnen. Je hebt een brede of juist zeer specialistische belangstelling, een ongeremde nieuwsgierigheid, een licht ontvlambaar rechtvaardigheidsgevoel en een sterk gevoelde behoefte aan vrijheid en verbondenheid.

==> Je valt op door je eigenheid, eigenwijsheid, eigenzinnigheid. Wellicht ontvang je bewondering of heb je juist de indruk te worden bestreden, terwijl je in essentie zoekt naar gelijkwaardigheid. Diversiteit. Stevigheid. Diepgang. En eenvoud. Je ervaart gemis.

==> Je wilt gezien en gehoord worden in jouw krachten en kwetsbaarheden, en ruimte ervaren in de uitwisseling.  Je zou graag begrepen willen worden. Je verlangt naar een ware connectie met anderen, echt contact, wederzijds begrip. Erkenning. Ontspanning. Verheldering.

==> Je ziet jezelf herhaaldelijk in dezelfde patronen terechtkomen. Theoretisch kun je dit verklaren, hoewel de toepassing van alternatieven in de praktijk weerbarstiger blijkt. Je zou heel graag verandering willen en zoekt eerlijke feedback die niet afwijst maar richting geeft.

==> Je hebt al flink wat persoonlijke ontwikkeling doorlopen en je vraagt je af wat de volgende stap is. Er is een sterk besef dat er nog meer ‘te halen’ is en je vermoedt dat je moet gaan zoeken op een plek die je nog niet hebt gevonden.

Toelichting en achtergrond
Die woorden waren een directe, onverbloemde weergave van hoe ik mijzelf kende in de overgangsfase van theoretische zelfkennis naar een bewuste toepassing van die kennis. Telkens opnieuw kwam ik momenten tegen waarop ik niet handelde zoals ik had gewild of voorzien.

Wat gebeurt daar en hoe kan ik daar dichterbij komen?
Wat betekent kennis eigenlijk; waar is die ondersteunend en waar belemmerend?
En hoe kan ik ter plekke in mijzelf realiseren wat ik geneigd ben om via de omstandigheden en via anderen te willen bereiken?

Daar heb ik mij de afgelopen 8 jaar in verdiept en ontwikkeld. Waar ik voorheen vaak ‘te’ was, weet ik inmiddels onderscheid te maken tussen authentieke overvloed en ingewikkelde overload. Het heeft me tot een rustiger mens gemaakt. Sinds 4 jaar begeleid ik ook anderen in dit proces van bewustwording, een proces dat naast leerzaam ook bijzonder amusant en ontspannend is!

Contactinformatie
Als je vragen hebt over deze sessie, dan kun je me bellen op 06-48079439 of mailen op [email protected]. Twijfels, kritische opmerkingen, voorzichtige verkenningen, trefzekere intuïtie en jubelend enthousiasme: laat ze je motiveren om contact op te nemen, ik ben er openlijk belangstellend naar. Even bellen of een mailtje sturen is uiteraard vrijblijvend. Als je direct een sessie wilt boeken, dan kan dat via dezelfde kanalen. We plannen de afspraak, ik stuur je de factuur, en we bespreken alvast hoe het met je gaat en wat je (ongeveer) zou willen.

Hartelijke groet,
Ilona

Mr. drs. Ilona Kuis

Procesbegeleider
Begeleiding in bewustwording

KvK 55335756 | gevestigd te Amsterdam | werkzaam in de Randstad

+31 6 48079439
[email protected]

www.begeleidinginbewustwording.nl (kort: www.bibw.nl)
www.linkedin.com/in/ilonakuis/
www.facebook.com/begeleidinginbewustwording/
www.instagram.com/ilonakuis/
www.youtube.com/c/IlonaKuis

“Het geloof aan het wankelen brengen, doet waarheid iets steviger staan.”

Details

Aanmelden via e-mail:

Adres

wandeling,
Coornhertpad, Veenendaal, Nederland.

Meer informatie: