Q & A (questions and answers) door de medewerkers van praktijk L-aTent

Lore Dewulf

Placeholder


Evenement beschrijving

Gedurende 2 uur stellen de medewerkers zich ter beschikking om je vragen met betrekking tot (uitzonderlijke) hoogbegaafdheid online te beantwoorden. Onze medewerkers baseren zich op wetenschappelijke inzichten, gekoppeld aan jarenlange ervaring in onderwijs en welzijn.

Details

Aanmelden via e-mail:

Adres

online,
Merksplas, België.

Meer informatie:


Vorming: “Onderwijs voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong”

Lore Dewulf

Placeholder


Evenement beschrijving

In deze vorming krijg je o.a. antwoord op de volgende vragen

 • Wanneer spreek je van ontwikkelingsvoorsprong?
 • Wat is hoogbegaafdheid en uitzonderlijke hoogbegaafdheid?
 • Hoe herken ik deze kleuters in mijn klas?
 • Wat is de rol van de ouders?
 • Wat is de zin van attestering?
 • Wat is het belang van vroegdetectie?

We geven bovendien een blik op een aanbod voor slimme kleuters.

Details

 • Organisator: L-aTent
 • donderdag 11 maart, van 09:00 tot 12:00
 • https://l-atent.be/
 • Prijs: € 65.00

Aanmelden via de website:

Adres

online,
Merksplas, België.

Meer informatie:


Kenniscollege “Hoe weet ik dat mijn kind (uitzonderlijk) hoogbegaafd is?”

Lore Dewulf

Placeholder


Evenement beschrijving

In dit kenniscollege krijg je o.a. antwoord op de volgende vragen

 • Wat is HB? Wat is UHB?
 • Hoe kan ik een verschil opmerken tussen hoogintelligente, hoogbegaafde en uitzonderlijk hoogbegaafde leerlingen?
 • Wat is de rol van attestering?
 • Wat zijn de educatieve behoeften van deze leerlingen?
 • Welk HB-klimaat heerst er thuis en in de nabije omgeving van het kind (bij familie, met vriendjes, tijdens het uitoefenen van een hobby)?

Details

 • Organisator: L-aTent
 • maandag 8 maart, van 20:00 tot 22:00
 • https://l-atent.be/
 • Prijs: € 30.00

Aanmelden via de website:

Adres

online,
Merksplas, België.

Meer informatie:


Webinar: Ontwikkel de talenten van je dubbel bijzondere kind

[email protected]

Placeholder


Evenement beschrijving

Tijdens dit webinar neemt Debbie Steinberg Kuntz ons mee in haar 5-stappenplan om jouw dubbel bijzondere kind te helpen zijn of haar talenten optimaal te ontwikkelen. Omdat het webinar in het Engels gegeven zal worden volgt hieronder ook de beschrijving in het Engels:

5 Steps to Unlock Your Bright and Quirky Child’s Potential

Debbie’s speciality is twice exceptional kids; kids who are gifted, and also have learning, social, emotional, and/or behavioral challenges. They may have diagnoses such as ADHD, autism, anxiety, depression and/or learning disabilities like dyslexia. In this session, Debbie will be discussing the five steps to unlock your child’s potential. The training is based on Debbie’s experience as a licensed marriage and family therapist, working with hundreds of families from over 150 countries. She will offer some very clear and helpful steps that she has discovered over the years from working with twice exceptional children and their families.

Details

Aanmelden via de website:

Adres

Talentissimo,
Talentissimo, Steynlaan, Zeist, Nederland.

Meer informatie:


Gratis telefonisch spreekuur op 10 en 12 maart

[email protected]

Placeholder


Evenement beschrijving

Gratis telefonisch spreekuur voor ouders van (hoog)begaafde kinderen

Hulp bij opvoeding:
Als ouder van een (vermoedelijk) hoogbegaafd kind, kan de opvoeding en begeleiding een extra uitdaging zijn. Op zo’n moment is het prettig om te sparren met een deskundige, zodat er een goede balans komt in de gezinssituatie waarbij iedereen zich prettig voelt, passend bij de behoeften en overtuigingen die in je gezin van belang zijn.

Hulp bij vragen over de basisschool:
Sommige (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen doorlopen hun basisschooltijd zonder problemen. Bij anderen verloopt het helaas wat minder soepel. In zo’n situatie is het prettig om met een deskundige te sparren. Ik heb ruime ervaring in het basis- en hoogbegaafdheidsonderwijs. Je kunt bij mij terecht voor tips, suggesties en adviezen. Hierbij kijk ik zowel naar onderwijsgerelateerde als sociaal emotionele aspecten van je kind. Een zo goed mogelijke beleving van de schooltijd staat voorop. De focus ligt bij de adviezen op afstemming en samenwerking met de basisschool.

Details

Aanmelden via e-mail:

Adres

heel Nederland,
Aalsmeer, Netherlands.

Meer informatie:


De Perfecte Perfectionist (Online individuele Sessie)

talenteerjezelf

Placeholder


Evenement beschrijving

De week van de hoogbegaafdheid 2021 staat bij Talenteer Jezelf in het teken van Perfectionisme. Iedere dag bied ik twee mensen de kans op een gratis online sessie.

Perfectionisme heeft twee kanten. Een positieve kant, een gedrevenheid en behoefte om iets echt goed voor elkaar te krijgen. Vol energie en focus, je interesses en doelen najagen. Het hangt samen met een vorm van idealisme. Aan de andere kant is er een negatieve vorm van perfectionisme die vooral opduikt in relatie met anderen.

Je onderzoekt tijdens deze online sessie de onderliggende kwaliteiten en de valkuilen. Het gevoel van ‘moeten’ of ‘willen’. Tijdens een sessie van maximaal anderhalf uur onderzoeken we het perfectionisme vanuit zekerheid of vanuit stress. Zelfbewustzijn is vooral een emotioneel begrip.

Loop jij regelmatig tegen je eigen perfectionisme aan? Meld je aan en ontdek hoe je meer vanuit je kwaliteit kunt leven.

 

Deze sessie is gratis tijdens de week van de hoogbegaafdheid. Ik maak iedere dag ruimte voor tenminste 2 sessies.

Je kunt bij aanmelding al aangeven welke dag jou het beste uitkomt.

update!!!

Maandag: vol

De dinsdagmiddag vanaf 13.00 en vanaf 15.00 is nog beschikbaar.

woensdag: vol

De donderdag vanaf 10.00 en vanaf 12.00 of 13.00 is nog vrij

De vrijdag vanaf 10.00 is nog beschikbaar

 

Als tegenprestatie ontvang ik graag in een paar regels hoe je het ervaren hebt.

 

 

Details

Aanmelden via e-mail:

Adres

ZOOM,
Utrecht, Nederland.

Meer informatie:


IQ-onderzoek volwassenen

Krijn van Sparrentak

Placeholder


Evenement beschrijving

Bent u als volwassene wel eens benieuwd naar uw capaciteiten? Dan biedt Praktijk DIDAQt u een unieke kans om een individuele IQ-test af te nemen. Alleen tijdens de week van de hoogbegaafdheid met 10% korting!

Voor deze test wordt gebruik gemaakt van de WAIS-IV-NL, de meest gebruikte test in Nederland voor jong/volwassenen vanaf 16 jaar. De test wordt afgenomen door een zeer ervaren orthopedagoog en vindt plaats in de praktijk in Goes. De test neemt ongeveer 2 1/2 uur in beslag. Er wordt voornamelijk gewerkt met de I-pad, afgewisseld met mondelinge taken. Voorafgaand aan de test nemen we ruim de tijd om kennis te maken, zodat we kunnen starten in een relaxte sfeer. Ook is er voldoende tijd om te pauzeren. De insteek is om met elkaar zo goed mogelijk een beeld te krijgen van uw capaciteiten!

Na afloop van de test ontvangt u een verslag met de onderzoekresultaten en plannen we een telefonisch contact voor de toelichting. U krijgt een goed beeld van uw mondelinge vaardigheden,  de visueel ruimtelijke vaardigheden, probleemoplossend vermogen (fluïde redeneren), werkgeheugen en verwerkingssnelheid.

Schroom niet om gebruik te maken van dit bijzondere aanbod tijdens de week van de hoogbegaafdheid! Het tarief voor het totale traject bedraagt, inclusief de korting, slechts 315,-.

Details

 • Organisator: Praktijk DidaQt, onderzoek en advies bij vermoeden van hoogbegaafdheid
 • maandag 8 maart, van 09:00 tot 17:00
 • http://www.didaqt.nl
 • Prijs: € € 315,-

Aanmelden via de website:

Adres

Praktijk DIDAQT,
Goes, Nederland.

Meer informatie:


www.StudentenTalent.be: studie(keuze)begeleiding voor hoogbegaafde tieners en adolescenten

[email protected]

Placeholder


Evenement beschrijving

Introductie: Gesprek over studiebegeleiding en/of studiekeuzebegeleiding voor hoogbegaafde tieners en adolescenten.

Doelgroep: de hoogbegaafde en/of zijn ouder(s).

Honorarium: sterke reductie n.a.v. de Week van de Hoogbegaafdheid: 15 euro voor 1 uur.

Details

Aanmelden via de website:

Adres

StudentenTalent,
Vinkenstraat 41, 1850 Grimbergen, België.


Een ethische markt economie lanceren

biosustainable

Placeholder


Evenement beschrijving

De ontwikkeling van de economie blijft meanderen tussen de groene grenzen van de natuur wanneer alle verbruikers al hun geld altijd uitgeven alleen maar aan goederen en diensten die de natuur in ongeschonden staat laten.  Dan is er geen ecologisch probleem en leeft de mensheid in harmonie met de natuur.

Zo een ontwikkeling wordt onderhouden door markten waarop 1. Producenten verplicht zijn om wetenschappelijk te bewijzen welk percentage van hun kosten van productie gemaakt zijn om de aankoop en het gebruik van goederen en diensten te dekken die de omgeving in de originele staat hebben gelaten.  2. De verbruiker 30% van die waarde krijgt.  Verbruikers zullen op die markten gedreven zijn om producten te vinden die 100% ecologisch zijn.  Om aan die vraag te voldoen, zullen producenten elkaar beconcurreren door de kwaliteit van hun handelswaar te verbeteren totdat die 100% ecologisch is.

De bedoeling van dit evenement is om een kritische massa verbruikers en producenten te overtuigen zo een “ biosustainable” markt operationeel te maken.

Eerst zal in een lezing grondig uitgelegd worden wat de oorzaak van de ecologische problemen is.  De oorzaak is de macro-economische praktijk om groei in de ontwikkeling van de economie te onderhouden.  Dit wordt in het kort als volgt duidelijk.  Een dergelijke groei houdt in dat meer geproduceerd wordt.  Hetgeen geproduceerd is, moet ook verkocht zijn.  Wat verkocht is, is ook gekocht en dus verbruikt.  Om groei in de ontwikkeling van de vrije markt economie te onderhouden, moeten meer dan zeven miljard verbruikers doorgaan meer van de gelimiteerde voorraden van deze planeet te verbruiken.  Elk verstandig mens weet dat het niet mogelijk is om gelimiteerde voorraden te blijven verbruiken omdat die uiteindelijk uitgeput raken.  Het onderhouden van groei in de ontwikkeling van de economie is geen optie meer voor het beheren van de economie, indien de mensheid wenst te overleven.
Daarna zullen de drie concepten die ik in de wetenschap van de economie heb gefundeerd,  uiteengezet worden.
1. De zin van ontwikkeling wordt bepaald door het doel waarmee de verbruiker zijn geld uitgeeft.  In de huidige economie is dat doel: verbruik meer (om de groei in de ontwikkeling van de economie te onderhouden).  Op een “biosustainable” markt is dat doel: koop producten met de hoogste ecologische inhoud.  Om hun klanten tevreden te stellen, zullen producenten het doel moeten nastreven om 100% ecologisch handelswaar te vervaardigen.  Wanneer verbruikers en producenten een zelfde doel nastreven dan geeft de ambitie om dat doel te bereiken zin aan de ontwikkeling van de economie.  De macro-economische praktijk zal dan veranderen in: behoud dei integriteit van de natuur in de ontwikkeling van de economie.
2.  Het principe van het efficiënt beheren van voorraden zal eveneens uitvoerig uiteengezet worden.  Op een “biosustaianble” markt zullen producenten verplicht zijn een optimale efficiëntie in het gebruik van natuurlijke voorraden na te streven.  Zodra die efficiëntie in de levenswijzen van vele verbruikers verhoogd is, zal er genoeg geproduceerd worden dat er voldoende is voor iedereen om gelijkwaardige levenswijzen te onderhouden.  Er zal dan geen honger meer bestaan.  Mensen die tevredenheid delen, leven in vrede.  Dit zal zeker het geval zijn wanneer een optimale efficiëntie in het gebruik van voorraden in de levenswijzen van de mensheid is bereikt.
3. De verantwoordelijkheid van de verbruiker is om levenswijzen te onderhouden die de integriteit van de natuur behoeden voor deze en volgende generaties.
Ook zullen de gevolgen van het toepassen van die drie nieuwe concepten in een “biosustainable” markt duidelijk gemaakt worden.
Na de lezing is er een mogelijkheid om van gedachten te wisselen over de wetenschappelijke waarde van de drie concepten.  Zodra overeenstemming bereikt is dat die solide is en dat  een “biosustainable” markt geopend moet worden om meer natuur rampen en pandemieën te voorkomen, kan besproken worden hoe het openen en beheren van een “biosustaianble” markt in de praktijk plaats vindt.
Daartoe moet eerst een organisatie opgericht worden die een “biosustainable” markt operationeel maakt en beheert.  Een dergelijk beheer houdt het volgende in:
1.  Fondsen moeten gevonden worden om de markt te openen.
2.  Een boekhoud systeem om deze markt te beheren moet ontwikkeld worden, waarschijnlijk met blockchain.

3.  Een dienst om alle getuigschriften van producenten te controleren, is noodzakelijk.

4.  De bewijzen van de ecologische kwaliteit van de verkochte producten die producenten moeten geven, zouden gebruikt kunnen worden om een lastenboek aan te leggen voor een industrie die producten moet voortbrengen die, van de wieg tot het graf, de natuur ongeschonden laten. Om dat te kunnen doen, moeten overeenkomsten met producenten over hun rechten betreffende de technieken, methodes en gereedschappen die zij gebruiken om de ecologische waarde van hun koopwaar te verhogen, geformaliseerd worden.

5.  Handelsscholen om het beheren van de kosten van het leven te optimaliseren met als doel de natuur deugdelijke te houden, zullen nodig zijn.  

6.  De boekhouding van de kosten van het leven en van de kosten van productie zullen geïntegreerd worden in een wieg tot het graf boekhouding.

7.  Vrije tijdsbezigheden, zoals zeilen en tuinieren zullen geïntegreerd worden in productieve bezigheden, zoals transport, het herstel van biodiversiteit en het verminderen van broeikasgassen in de atmosfeer.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van werk dat gedaan moet worden om een ethische markt economie tot stand te brengen. 

Het eerste dat aan het einde van het evenement gedaan moet worden, is om een aantal mensen bij elkaar te brengen die bereid zijn een dergelijk project te lanceren.

Details

Aanmelden via e-mail:

Adres

biosustainable.org,
Borreweg 4, 1560 Hoeilaart, Belgium.

Meer informatie:


Lancering The Gifted Network Platform

Rudo Van Overbeke

Placeholder


Evenement beschrijving

Omdat elke hoogbegaafde uniek is en dus heel hard op zoek moet gaan naar een maatwerk oplossing, willen we met Gromicoach hierrond een open netwerk opzetten qua doorverwijzingen.

Dit platform heeft 2 grote doelen: kennis delen en doorverwijzen naar de juiste collega.

Dit platform zal voluit opstarten in de week van de hoogbegaafdheid. Alles zal starten met een webinar waarin we de drijfveren achter het netwerk toelichten, een overzicht geven van de functionaliteit, de voorstelling van de partners die mee in het netwerk gaan stappen.

Voor de mensen die deelnemen aan één van de sessies van The Gifted Network is er ook nog een verrassing.

Wil je meer weten, laat dan je naam na op de website en dan brengen we je op de hoogte van zodra platform vastligt voor het online event.

Details

Aanmelden via de website:

Adres

Online,
{51.32530,2.928656}.

Meer informatie: